+ KOIRAHIERONTAEnsimmäisellä kerralla aina tutustutaan, totutellaan ja tsekkaillaan yleistilannetta.

Koska olen myös eläintenkouluttaja, käsittelen ja kohtelen koiraa aina hierontahoidon aikana niin, että se tukee sen koirayksilön oppimista käsittelyyn. Näin saadaan kasvatettua koiran luottoa hoitajaansa.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos käsissäni on hyperaktiivinen koira, lähdemme aina ensimmäinen asia on, että opetan koiraa rauhoittumaan ja tottumaan käsittelyyn. 

Näin myös koira oppii että käsittely ja hierontahoito on miellyttävää, ja ensi kerralla se tulee mielellään hoidettavaksi.

Hierontahoitoon tullessa arvioin koirayksilön liike- ja kehonhallintaa, motorisia taitoja sekä koordinaatiokykyä.

Silmäilen ja havainnoin koiran liikkeitä ja liikkumista, ottaen huomioon sen taustan,- rakenne sekä rotupiirteet. Taustatietojen kysely kuuluu jokaiseen hierontakäyntiin.

Teen asiakkaalle aina perusteellisen inspektion johon kuuluu koko rungon ja kehonosien palpaatio. Havaintojeni perusteella laadin jokaiselle asiakkaalle yksilöllisen ja tarkan hoitosuunnitelman.


Hierontahoidon yhteydessä annan asiakkaalle
 jatko-ohjeet koiran lihasten huoltoon sekä liikuntaan. Tarvittaessa annan opastusta koiran ravitsemukseen, sekä ohjeet koiran kunnon seurantaan.
Koirahierojana toimintaperiaatteisiini kuuluu ehdottomasti eettinen työskentelytapa.
 Ensisijainen tavoite on pitää stressitaso mahdollisimman matalalla. Olen toimiessani tarkka siitä, että koiran ei tule tuntea pelkoa tai ahdistusta. Koira ei saa stressaantua hoidosta. 
Koirasi ei siis tarvitse osata paikalla makuuta tai olla kyljellään jos se ei sitä mielellään tee.
Nämä käytökset opetetaan koiralle erikseen asteittain palkitsemalla, ei pakottamalla! 


Minulla käyvät erityisesti ensikertalaiset, kosketusherkät, arat, villit, vilkkaat ja pelkokoirat. Hierontaan ja käsittelyyn kouluttaminen tämänkaltaisille koirille on erikoisalaani.

Rauhoittumisen koulutus toteutuu tehokkaasti ja luonnollisesti hierontatyön ohessa.