- KoirahierontahoidotEnsimmäisellä kerralla aina tutustutaan, totutellaan ja tsekkaillaan yleistilannetta.

Koska olen myös eläintenkouluttaja, käsittelen ja kohtelen koiraa aina hierontahoidon aikana niin, että se tukee sen koirayksilön etenevää oppimista käsittelyyn. Näin saadaan kasvatettua koiran luottoa hoitajaansa.

Käytännössä opetan koiraa rauhoittumaan ja tottumaan käsittelyyn samalla kun hoidan sitä.

Koirasta riippuen voin hieronnan ohessa käyttää vastaehdollistamisen sekä siedättämisen tekniikkaa. Siihen oikea-aikainen vahvistaminen, tauotukset, toistot sekä yleisesti ottaen koko oppimisen lainalaisuuden nelikenttä kuuluvat hierontakäsittelyn oppimisen prosessiin. 

Esimerkki. Koira väistää kosketusta - Palkitsen oikea-aikaisesti ja systemaattisesti vaihtelevasta eri kestoisesta paikalla olosta ja eri pituisista/paineisista käsikosketuksista.


Hierontahoitoon tullessa arvioin yleisolemuksen lisäksi koirayksilön liike- ja kehonhallintaa, motorisia taitoja sekä koordinaatiokykyä.

Silmäilen ja havainnoin koiran liikkeitä ja liikkumista, ottaen huomioon sen taustan,- rakenne sekä rotupiirteet. Taustatietojen kysely ja havaintojen esille tuominen kuuluu jokaiseen hierontakäyntiin.

Teen asiakkaalle aina perusteellisen inspektion johon kuuluu koko rungon ja kehonosien palpaatio. Havaintojeni perusteella laadin jokaiselle asiakkaalle yksilöllisen ja tarkan hoitosuunnitelman.


Hierontahoidon yhteydessä annan asiakkaalle
 jatko-ohjeet koiran lihasten huoltoon sekä liikuntaan. Tarvittaessa annan opastusta koiran ravitsemukseen, sekä ohjeet koiran kunnon seurantaan.
Koirahierojana toimintaperiaatteisiini kuuluu ehdottomasti eettinen työskentelytapa.
 Ensisijainen tavoite on pitää stressitaso mahdollisimman matalalla. Toiminnassani haluan varmistua siitä, että koiran ei tule tuntea pelkoa tai ahdistusta. Koira ei saa stressaantua hoidosta. 
Koirasi ei siis tarvitse osata paikalla makuuta tai olla kyljellään jos se ei sitä mielellään tee.
Nämä käytökset opetetaan koiralle, ei tehdä pakottamalla! :)


Minulla käyvät erityisesti ensikertalaiset, kosketusherkät, arat, villit, vilkkaat,rescuet ja pelkokoirat. Hierontaan ja käsittelyyn kouluttaminen tämänkaltaisille koirille on erikoisalaani.

Rauhoittumisen ja hierontakäsittelyn koulutus toteutetaan aina koiran ehdoilla. Eli hoitoihin varataan aina reilusti aikaa.